Pasta Carbonara

En given klassiker här hemma är pasta carbonara - går hem i alla väder!!
 
1pkt färskpasta (funkar med ca 250g vanlig pasta med)
4pkt bacon
1 rödlök
5dl oatly iMat
3krm malen svartpeppar
1krm salt
3 äggulor
en nypa persilja
3krm grovmalen svartpeppar (om man vill ovanpå)
1 ägg (om man vill ovanpå)
 
~ koka pastan 1min mindre än ord. koktid
~ Klipp sönder baconet till mindre bitar - stek upp lite
~ Tillsätt hackad rödlök när baconet börjar få färg
~ När bacon & lök är lagom stekt - häll på grädden & sänk värmen. Låt koka ihop en stund
~ Häll av vattnet från den kokta pastan och låt den rinna av från ett durkslag
~ Krydda nu baconsåsen med svartpeppar & salt
~ Häll tillbaka pastan i grytan och häll över baconsåsen
~ Ställ grytan på en varm platta
~ Knäck nu äggen, lägg i de tre gulorna och rör runt. Låt småkoka några minuter.
~ Lägg i persiljan & rör runt
~ För er som vill - knäck ett ägg ovanpå när ni tagit upp er portion på tallriken!!
~ KLART!!
 
För er som tål ost - tillsätt 1dl riven ost tillsammans med svartpeppar & salt eller ha riven ost till!
 
Jonas
2013-11-21 @ 19:44:55
URL: http://thegamingground.com/

Tack för tipset! Nu vet jag vad jag ska hitta på imorn till middag ^^




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mjölkfri kost!!

Recept, tips & idéer om hur det är att leva ett mjölk(& soja)fritt liv! Jag & sonen är absolut inte ensamma om att leva mjölkfria!!

RSS 2.0